Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Karta graficzna 20 fps AC Unity

Krupae

Pytanie

Opublikowano

Witam, posiadam kartę graficzną : 

Karta graficzna Gigabyte Radeon R9 280 Oc 3GB (384Bit) DVI HDMI DP (GV-R928WF3OC-3GD)

Sądziłem, że ta karta podpięta pod typ złącza: PCI-Express 3.0 x16 potrafi wyciągnąć coś więcej niż 20 fps na ustawieniach niskich w grze Assasin Creed Unity.

Czy możliwe jest, że coś źle ustawiłem lub mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego jest tak a nie inaczej?

Pozostałe komponenty: 

Pamięć GoodRam 8GB;

Płyta główna ASRock Z97 PRO4 Z97 LGA1150 (Z97 PRO4);

Procesor Intel Core i5-4690K, socket LGA1150, 64bit, do 3.9 GHz, 88W, cache 6MB, BOX (BX80646I54690K).

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Unity = gówno optymalizacyjne, w dodatku lepiej śmiga na kartach od zielonych. Nic z tym nie zrobisz.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Gdzie jest opcja odpowiedzialna , za odznaczenie? :D

nwm zbytnio ale pewnie w edycji tematu jako twórca możesz edytować cały temat. tam wybierasz tą opcje i najlepszą według ciebie odpowiedź.

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

Będę zmuszony przejść grę na 20 fps. 

Ok, dziękuję za pomoc :)

Ewentualnie poszukaj może na necie są jakieś patche do niej. Bo fakt grafika w tej grze to g***o nie pod względem jakości, a jakości do wymagań, grafika podobna do bf 4 a o 400% albo i lepiej wymagająca.

PS. Nie zapomnij oznaczyć tematu jako rozwiązany!

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...